Sinteza silei

mircea_badeaÎn primul rând aș vrea să precizez că nu am televizor. Adică ba da, am, dar nu mă uit la el. Nu o spun ca să mă laud, că vai de mine ce intelectual o ard eu că nu mă uit la televizor și-l citesc pe Șopănhauăr la coadă la pâine, ci pur și simplu nu mă uit pentru că sunt comod și pentru că n-am timp. Și pentru că pauze publicitare interminabile și pentru că torente. Na, că am zis-o. Ce, vă ofticați, nu? Și voi, care dați bani grei pe DVD-uri și pe abonamente TV…

Așa, că aici voiam să ajung. La TV. Chiar dacă nu direct, și la mine ajung o parte dintre chestiile care se întâmplă acolo. Prin facebook, prin cele câteva site-uri de știri și bloguri pe care le urmăresc, prin discuțiile cu prietenii la bere, TV-ul ajunge și el, încet dar sigur, la mine. Astfel, cisternele de căcat deversate cu nestăpânită generozitate peste populație de Antenele antibăsiste mă ating și pe mine, oriunde m-aș afla. N-am ce-i face. Ce să fac? Să ripostez prin analize și digresiuni savante, cum văd că încearcă unii jurnaliști și bloggeri care refuză să-și părăsească condiția de oameni decenți și cad în eterna greșeală a celui care răspunde cu argumente și discursuri raționale unor atacuri lipsite de orice urmă de maturitate și inteligență? Să semnez petiții online făcute ca și când nu banul este cel care decide, în final, cine rămâne pe piața media sau nu? (apropo, îmi poate da și mie cineva vreun exemplu de petiție online care a dus la vreun rezultat în România? că eu și acum îi aștept pe U2, am semnat o petiție acu’ vreo 7 ani… Și nici măcar nu-mi plac U2 așa de mult). Aș putea, de exemplu, să-i atac pe principalii lătrăi ai mișcării, dar au fost alții care au făcut-o mult mai bine decât mine: în cazul lui Gâdea, de exemplu, nimic nu poate egala acest articol, iar în ceea ce-l privește pe Mircea Badea, ăla și-o dă singur mai bine decât ar putea-o face oricine altcineva, puteți vedea un exemplu aici  (apropo, trăiască print screen-ul și faptul că oamenii de TV confundă memoria telespectatorului cu memoria utilizatorului de internet atunci când slobozesc atrocități din astea! va veni și vremea răsplății). Mai mult decât atât, nu ei sunt miza. Articolele scrise savant despre Gâdea & co nu ajung decât la niște oameni care DEJA știu cât de penali sunt Gâdea & co. La telespectatorii Antenelor nu ajung, pentru că lor li se vorbește altfel. Ei sunt obișnuiți cu un alt tip de discurs, lor li se servesc altfel de „argumente”. Ce naiba mă, voi n-ați învățat nimic de la întâiul Xerox al țării?? Toată lumea e perplexă cum poate ăsta să mintă atât, dar scăpați din vedere un lucru: minciună este pentru voi, oamenii răi la suflet care vă mai uitați și pe alte posturi TV și mai căutați să gândiți și cu capul vostru, dar pentru ei, pentru ceilalți, nu face decât să rostească purul adevăr… el pentru ei vorbește de fapt, voi sunteți doar niște victime colaterale.

Astfel, eu cred că dacă am vrea într-adevăr să facem ceva și să luptăm eficient împotriva acestor linșaje și campanii de cea mai joasă speță, ar trebui s-o facem chiar pe limba lor, prin mesaje pe care telespectatorii LOR să le poată înțelege. Mesaje simple, de impact, cât mai șocante și mai scabroase, fără niciun fel de verosimilitate și neargumentate în niciun fel. Am putea, de exemplu, răspândi obsesiv chestii de genul:

ANTENA 3 CAUZEAZĂ CANCER!

MIHAI GÂDEA ESTE UN SATANIST CARE ȘI-A SODOMIZAT MAMA ȘI A BĂTUT UN PISOI PIERDUT!

DACĂ TE UIȚI PREA MULT LA ANTENA 3, RĂMÂI IMPOTENT PE VIAȚĂ!

PENTRU FIECARE EMISIUNE ANTENA 3 AU FOST SACRIFICATI ȘAPTE IEPURAȘI NEVINOVATI!

MIRCEA BADEA SI-A BATUT JOC DE UN OM CĂ I-A MURIT MAMA!

…wait a minute, asta din urmă chiar e adevărată. Mă duc să mă culc. Uitați tot ce-am zis mai sus.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s