Ce-și face omul cu telefonul lui…

… se numește selfie!

Ilustrat fiind de atâtea figuri celebre, de la Papa Francisc la Barak Obama, nu-i de mirare că selfie fost declarat cuvântul anului de Oxford Dictionaries. La urma urmei, având la dispoziție oglinda pentru narcisiști numită Facebook și copilul adoptiv al respectivei rețele de socializare – Instagram – mai era nevoie doar de un termen pentru a defini egocentrismul exprimat online.funeralselfie

Noroc că Billy Idol nu știa de selfie când a compus Dancing with Myself, că sigur își trăgea un videoclip selfie dansând twerk (un alt termen aflat pe lista scurtă pentru cuvântul anului, desemnând mișcările de dans cu care Miley Cyrus a monopolizat prima pagina a cnn.com, de-au fost ăia nevoiți să ne explice că și pentru un site quality tot banii contează), că toți fanii ar fi dat în binge-watching (al treilea termen nominalizat, reprezentând uitatul peste măsură la același program TV). Să fi văzut atunci selfidolatrie!

Și uite-așa PR-ul personal a devenit sport mondial (scuzați rima). A venit vremea să rescriem proverbele și înjurăturile: pentru că lauda de sine e pe val și miroase-a silicon încins, fardat cu Photoshop și filtrat cu Instagram, nu putem spune decât: Go fuck yourselfie!

* În 2013, numărul de căutări pe internet care au inclus cuvântul selfie a fost cu 17.000% mai mare decât în 2012.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s